Am incercat de curand reteta asta si pot spune ca se apropie cat de cat de gustul amintit. M-am inspirat din reteta de mere coapte a lui Raymond Blanc (care la randul lui s-a inspirat din reteta mamei sale).
Ce mere sa folosim? Mere cat mai tari, zemoase, si daca se poate dulci-acrisoare.
Bon, ingredientele sunt pentru 4 mere maricele:
- 4 linguri zahar
- 1 pliculet zahar vanilat bourbon
- o lingurita cu varf scortisoara
- 4 cubulete de unt
Amestecam zaharul cu cel vanilat si cu scortisoara. In fiecare mar punem un cubulet de unt apoi o lingura de zahar din amestec.
Pe o tava punem hartie de copt si presaram putin din zaharul ramas (daca mai e , daca nu, nu presaram zahar). Asezam merele cu atentie sa nu varsam zaharul si bagam tava la cuptor.
Lasam 30-35 minute si gata.In timpul asta, zaharul si untul se vor topi, posibil sa curga si in tava si se vor tranforma intr-un caramel lipicios.
Eu le-am mancat cu inghetata de vanilie. E un contrast foarte interesant intre marul fierbinte si inghetata rece.
1 comentarii:
Cunosc savoarea si gustul delicios al acestor mere coapte ! Sunt minunate mai ales iarna.
Trimiteți un comentariu