Bon, pentru 4 frigarui avem nevoie de:
- 400g pulpa porc sau ceafa de porc;
- 2 catei de usturoi;
- putin ulei de masline;
- 3-4 frunze de menta;
- cateva frunze de oregano sau o lingurita din varianta uscata
- sucul de la o jumatate de lamaie
- sare
- piper
Primul lucru pe care il facem e sa punem tigaia la incins. Luam carnea si o taiem cubulete potrivite, cu latura de 2cm. Tocam bine usturoiul, menta si oregano. Punem carnea intr-un castron, punem uleiul de masline, usturoiul, ierburile, sarea, piperul si zeama de lamaie. Amestecam bine sa se imbibe carnea in marinata. Lucrul asta putem sa-l facem si cu o seara inainte si sa lasam la frigider, astfel sucul de lamaie si sarea actioneaza asupra carnii (practic o gatesc intr-un mod mai ciudat) si o fragezesc.
Punem cubuletele de carne pe tepuse si le asezam pe tigaia foarte foarte bine incinsa. Eu le-am lasat cam 3-4 minute pe fiecare parte dar asta depinde de gustul fiecaruia. Cel putin mie carnea imi place sa fie roz in centru - "medium rare" sau "the perfect steak". O sa explic alta data stadiile de frigere a carnii.
Dupa ce frigem carnea stropim din nou cu zeama de lamaie.
Avand in vedere ca eu am facut Souvlaki am pus carnea pe o lipie si deasupra am turnat tzatziki.
Pofta mare!
1 comentarii:
Pare delicios !!!
Trimiteți un comentariu