Pulpe de curcan cu branza de burduf si legume la cuptor

joi, 7 octombrie 2010


Zilele trecute am dat peste niste fotografii vechi. Acum un an, pe vremea asta, cand inca nu cochetam cu ideea de a avea blog, incercam retete care mi se pareau interesante si le pozam asa, pentru mine. Reteta de fata este adaptata si "incercata" de pe blogul lui Cristi Roman iar aici este reteta originala.


Ingredientele sunt pentru 2 persoane flamande:
- 2 pulpe dezosate de curcan
- 1 legatura medie de broccoli
-2 stiuleti de porumb dulce
-2 dovlecei
-2 morcovi
-cateva ciuperci
-100ml de vin rosu
-cativa catei de usturoi
-sare piper si cimbru
-jumatate de pachet de branza de burduf de la napolact (cred ca un pachet are 500g)

Aprindem cuptorul la foc mediu, treapta 4, 180celsius. Ungem tava cu ulei, presam usor cu un cutit cateii de usturoi, punem legumele taiate in tava, sarea, piperul, cimbrul si le amestecam sa prinda fiecare un strat de ulei si mirodenii.
Crestam pulpele de curcan si le ungem cu ulei, sare si piper. Le asezam in tava, peste legume si in crestaturi indesam branza de burduf. Turnam un pahar de vin rosu in tava pentru sos, bagam la cuptor si lasam 45-60 minute.
Pofta buna

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© 2010 Bucatar Electronist - Teodor Luca. Powered by Blogger
Free blogger template Designed by Newwpthemes.com Converted by Bloggerspan