Tzatziki

duminică, 6 iunie 2010
Tzaziki e unul dintre cele mai racoritoare sosuri, dressinguri. Merge extraordinar de bine cu carnea de miel, porc si de pui. Eu l-am folosit cand am facut souvlaki. La tzatziki se pune de obicei iaurt grecesc, mai gros, mai cremos si cu un continut mai mare de grasime. Se poate folosi cu usurinta iaurt normal, lasat la scurs intr-un tifon timp de 2-3 ore.

Pentru un castron de tzatziki avem nevoie de:
  • 200g castravete;
  • 200g iaurt gras;
  • 2catei usturoi;
  • oregano;
  • menta;
  • marar;
  • otet;
  • sare;
  • piper;
Trebuie folosite neaparat cantitati egale de castravete cu iaurt. Ok, se dau castravetii pe razatoare si se scurg foarte bine de sucul lor. Se pun intr-un castron. Se toaca foarte bine cateii de usturoi, menta, oregano-ul si mararul. Se pun peste castraveti, se adauga iaurt, sare piper si putin otet. Se amesteca foarte bine si se lasa la frigider o ora doua sa-si intensifice aromele.
Pofta mare!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

© 2010 Bucatar Electronist - Teodor Luca. Powered by Blogger
Free blogger template Designed by Newwpthemes.com Converted by Bloggerspan