Tarta cu fructe - varianta simpla si rapida

sâmbătă, 15 ianuarie 2011
Ceva dulce e mereu binevenit. Daca se prepara intr-un timp scurt e si mai bine. Daca aluatul de tarta ar fi gata cumparat atunci din ambalaj pana la poze ar trece 15 minute. Nu stiu exact daca la noi se gaseste aluat de tarta congelat sau deja copt, parca sa zic ca am vazut o data la kaufland dar nu bag mana in foc. 
Imi place sa prepar singur aluatul de tarta pentru ca se face destul de usor.
Am folosit reteta de aluat de la minitartele cu lamaie si o tava de tarta cu diametrul de 27cm. Pentru ca mi-a fost lene sa fac o crema de la zero am folosit Creme Ole de vanilie. Regret si nu voi mai face chestia asta. Desi crema e un pic mai light, are o conistenta nasoala si dupa un timp devine din nou lichida, e groaznica. Data viitoare voi face o crema de la zero cu oua, unt si lapte. 
Pentru aluatul de tarta avem nevoie de:
  • 125g unt la temperatura camerei (jumatate de pachet de unt cu 80%grasime)
  • 75g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 250g faina
  • 1 sau 2 linguri de apa 
  • optional: coaja de la o portocala/lamaie/mignola
Pentru glazura:
  • 100g ciocolata amaruie
  • 20g unt
  • o lingura de lapte
Pentru crema
  • 2 pachete Dr. Oetker Creme Ole de vanilie
  • 700ml lapte
  • 1 pachet zahar vanilie bourbon
Fructe:
  • 2 banane medii
  • 4 kiwi
  • 1 cutie compot ananas
  • o caserola de mure

Ok, de aici e simplu, se incepe cu aluatul pentru ca trebuie sa stea cam jumatate de ora la frigider, astfel se intareste un pic si va fi foarte usor de intins.
Se amesteca untul cu zaharul pudra pana devine o crema usor galbuie, apoi adaugam cele doua galbenusuri si frecam/batem in continuare. Acum e momentul sa radem coaja de la o portocala. Adaugam faina si amestecam pana aluatul devine nisipos. Pentru a se lega adaugam o lingura de apa. Aluatul se modeleaza intr-o bila si se baga intr-o folie de plastic la frigider pentru jumatate de ora.
Incingem cuptorul la treapta 3 - 160grade C.
Aluatul se intinde (cam 3mm grosime) si se aseaza in tava. Taiem marginile cu un cutit iar cu ajutorul lor putem sa peticim golurile facute pe alocuri. Cu ajutorul unei furculite intepam uniform aluatul, astfel nu vor exista bule de aer si se va coace uniform. Peste aluat asezam o hartie de copt sau folie de aluminiu peste care turnam boabe de fasole uscata. Punem tava la cuptor si lasam cam 20-25minute.
Intre timp am topit 100g ciocolata amaruie alaturi de 20g de unt si o lingura de lapte. Am lasat 90secunde la cuptorul cu microunde. Nu va speriati daca atunci cand o scoateti din cuptor pare taiata; ciocolata contine lecitina ce are rolul de a emulsifica ciocolata si grasimea. Amestecati energic pana cand consistenta devine cremoasa si lucioasa. 
Se scoate aluatul de tarta, se lasa la racit apoi se unge cu "glazura" de ciocolata. 
Peste ciocolata se pun rondele de banane, urmate de crema de vanilie (vezi instructiuni pe ambalaj) apoi se orneaza tarta dupa gust si simt artistic.
E ok si cu creme ole dar nu voi mai face compromisuri data viitoare.



1 comentarii:

Alex spunea...

Arata excelent, cu siguranta voi incerca reteta! :)

Trimiteți un comentariu

© 2010 Bucatar Electronist - Teodor Luca. Powered by Blogger
Free blogger template Designed by Newwpthemes.com Converted by Bloggerspan